Zdravstvo

Reorganizacijom bolničkog sustava u gradu Zagrebu planiramo podići kvalitetu zdravstvene skrbi, sigurnosti i zadovoljstva bolesnika, i cjelokupnog liječničkog osoblja, odnosno liječnika, medicinskih sestara/tehničara i svih drugih članova medicinskog osoblja.

Smatramo da bolnica u Blatu ne zadovoljava standard tehničkih uvjeta koji su potrebni za adekvatnu zdravstvenu zaštitu. Smatramo da treba raspisati natječaj za projekt i izgradnju nove bolnice.

U Zagrebu treba uvesti medicinski turizam i modernizirati koncept “aktivnog starenja.

Zagrebu su potrebna nova digitalna rješenja koja bi omogućila liječnicima, pacijentima i drugim pružateljima zdravstvenih usluga pristup velikom opsegu informacija na jednostavan i isplativ način. Novi scenarij digitalizacije medicinske djelatnosti može promijeniti način na koji liječnici u najvećem gradu u Hrvatskoj djeluju s očitim posljedicama na zdravstvene usluge, kvalitetu i učinkovitost. Međutim, unatoč brojnim perspektivnim informacijskim sustavima, zdravstvenim radnicima nije laka njihova primjena. Ogromnom količinom informacija o pacijentima akumuliranim u suvremenim zdravstvenim ustanovama teško je upravljati, a često nisu ni toliko korisne koliko bi trebale biti jer su nepristupačne i prespore da bi se klinički mogle koristiti. Također, u mnogim se stvarnim situacijama informacije još uvijek čuvaju na papiru zbog nedostupnosti odgovarajuće računalne podrške ili zbog tradicionalnog pristupa i tehnofobije. Interoperabilnost informacija između različitih zdravstvenih ustanova drugi je važan problem koji se mora prevladati primjenom odgovarajuće tehnologije. Uvođenje novih najmodernijih inteligentnih medicinskih informacijskih sustava, identificirani su kao glavni problem Grada Zagreba, a upravo ulaganjem u modernizaciju računalne infrastrukture može se postići bolji život za građane. Grad Zagreb prepoznat je kao nositelj vrhunskih medicinskih stručnjaka i ostalog zdravstvenog osoblja, a samo ulaganjem u njihovu prepoznatljivost i ukidanjem dugih lista čekanja može se afirmirati novo i ugodno zdravstveno okruženje.