Molim te, uključi se...

Pogledaj koje projekte bi želio/la ostvariti u Donjem gradu. Trebam tvoju pomoć jer grad nije samo moj. I ti si dio ovog grada! Zato napiši što predlažeš.

Ono što želim napraviti u Donjem gradu sa svojim timom:

Donji grad predstavlja jezgru, ali i društveno i  kulturno središte Zagreba. Iako začaran austrougarskom arhitekturom, taj stari duh Zagreba polako nestaje. Kao gradonačelnica,  želim Donjem gradu vratiti tu prepoznatljivost. Donji grad znatno je stradao u potresu prošle godine, a sadašnja gradska uprava propustila je reagirati pravovremeno. Ni Gradska skupština  nije se pokazala ni aktivirala odmah nakon potresa. Moj program sadrži projekte koji će obnoviti centar Zagreba i vratiti mu stari sjaj, a ljudima osmjeh na lice.  Reorganizacijom prometa u strogom centru grada, uvest ću pametnija prometna rješenja, poput stvaranja pješačke zone, uvođenja europskih trendova kao što su car i bike sharing (najam automobila i bicikla). Poticat ću građane na korištenje javnog gradskog prijevoza uvođenjem besplatnog prijevoza u strogom centru grada. U svom mandatu želim poboljšati kvalitetu životas umirovljenika, i to ću napraviti uvođenjem  „Zagrebačkih kartica“,  pomoću kojih će umirovljenici imati razne pogodnosti. Novce sa “Zagrebačke kartice” umirovljenici moći će iskoristiti na kulturne sadržaje (kino, kazalište, muzeji i sl.) te na usluge zagrebačkih obrtnika. Radit ću zajedno s Vama, jer Vi znate kako želite živjeti u svom kvartu.

Ono što želim napraviti u Donjem gradu jest:

 • obnova nakon potresa
 • rekonstrukcija tramvajske pruge – smanjenje vibracija
 • davanje poslovnih prostora u vlasništvu grada u zakup na pet godina za jednu kunu – prednost mladim poduzetnicima i zagrebačkim obrtnicima
 • uređenje biciklističkih staza i svih zelenih javnih površina
 • pametni šahtovi u svrhu signaliziranja i lociranja kvara na vodoopskrbnom sustavu
 • podzemna garaža iza Mimare u funkciji rasterećenja prometa iz strogog Centra
 • uvođenje zagrebačke kartice
 • uređenje Zapadnog kolodvora
 • car & bike sharing

Ovo su samo neki od naših osnovnih prijedloga za Donji Grad.

Želim čuti i Vaše ideje!

Vrati se na popis kvartova...
  Ako želiš, možemo se i vidjeti preko Zooma ili čuti telefonom.

  Molim te ako imaš takvu želju, potvrdi. U roku od najkasnije 48 sati kontaktirat ćemo te i predložiti termin Zooma ili telefonskog razgovora.