Molim te, uključi se...

Pogledaj koje projekte bi želio/la ostvariti na Trešnjevci. Trebam tvoju pomoć jer grad nije samo moj. I ti si dio ovog grada! Zato napiši što predlažeš.

#TREŠNJEVKA

Trešnjevka, kao jedna od najvećih i najnaseljenijih zagrebačkih četvrti, treba i mora bolje. Na Trešnjevci se nalaze neki od najvažnijih kako gradskih objekata, tako i ključnih točaka za sve stanovnike grada Zagreba, poput sportskog centra Dražen Petrović, sportske dvorane Dom Sportova, Kazališta Trešnja, Jaruna, Doma Odbojke, Plivališta Mladost, Tehničkog muzeja Nikola Tesla te Studentskih naselja.

Prikupljajući mnoge prijedloge građana, odlučili smo staviti prostorni naglasak na infrastrukturu i promet za koji smatramo da nije dobro riješen. Smatramo da trenutna infrastruktura u vrijeme najvećih migracija ne zadovoljava osnovne potrebe građana. Također, treba se staviti naglasak na rješavanje problema studentskih domova, potpunu sadržajnu zapuštenost cjelokupnog prostora Jaruna, prostora zapuštenog okretišta na Remizi, prostora Trešnjevačkog centra te tržnice na Trešnjevci.

Kao gradonačelnica, planiram obnovu domova za umirovljenike u Selskoj i Drenovečkoj ulici, kako bi poboljšali životne uvjete naših umirovljenika. Podržavam rješavanje problema za zgradu mjesne samouprave Gajevo. Radit ću zajedno s Vama, jer Vi znate kako želite živjeti u svom kvartu.

Ono što želim napraviti na Trešnjevci sa svojim timom:

 • urediti prostor zapuštenog okretišta na Remizi
 • dati prostoru Jaruna nove i sportske i društvene sadržaje koje će biti u funkciji svih građana te ga na taj način sadržajno povezati sa ostatkom grada
 • povećati broj studenskih smještaja i obnoviti i oplemeniti postojeće studentske domove kvalitetnijim sadržajem
 • riješiti pitanje prometa na zapadnom dijelu grada
 • urediti prostor tržnice Trešnjevka – sjever
 • stručno osmisliti i podržati izgradnju novog centra Trešnjevke
 • obnoviti domove za umirovljenike u Selskoj i Drenovečkoj ulici
 • riješiti pitanje zgrade mjesne samouprave Gajevo

Ovo su samo neki od naših osnovnih prijedloga za Trešnjevku.
Želim čuti i Vaše ideje!

Vrati se na popis kvartova...
  Ako želiš, možemo se i vidjeti preko Zooma ili čuti telefonom.

  Molim te ako imaš takvu želju, potvrdi. U roku od najkasnije 48 sati kontaktirat ćemo te i predložiti termin Zooma ili telefonskog razgovora.